Yıkanabilir Maske Kullananlar İçin Tasarruf Sağlayacak Formül

Korona Salgını İle Hayatımızın Bir Parçası Olan Maskeler

Covid-19'un hayatımıza girmesi ile beraber maalesef tek kullanımlık maske ve yıkanabilir maskeler de hayatımıza girdi. Özellikle ilk dönemlerde yaşanan maske temin sıkıntısı bizleri kumaş ve yıkanabilir maskelere yönlendirdi. Şimdi ise maske takma zorunluluğu nedeniyle en çok ihtiyacımız olan şey maske oldu. Artık gelinlik ile uyumlu maske, kıyafetler ile kombin maskeler bile yapılıyor.

Akordiyon Kumaş Maske

Üstelik maske takmanın önemi ile ilgili uzmanlar bizleri her gün açıklama yapıyorlar. Maske takmak hem yasal bir zorunluk ve cezası var hem de kendimizi ve çevremizdekileri korumak için bir insanlık vazifesi. Peki maskeyi nasıl takıyoruz? Bir yere girerken veya bir denetime rastladığımızda hemen elimizin altında olsun diye kolumuza mı yoksa, sıkıldım diyip çenemize mi? 

Bir diğer tartışmalı konu ise tek kullanımlık maske mi, yıkanabilir maskeler mi?

 Hürriyetin haberine göre: Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nce (CDC) yayımlanan yeni kılavuzda bazı kumaş maskelerin de tek kullanımlık cerrahi maskeler kadar etkili olduğu bildirildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Maskenin içeriğinden, bez, kumaş veya cerrahi maske olmasından ziyade doğru ve etkin bir şekilde yani burnu, ağzı tam kapatacak şekilde kullanmamız önemli" dedi. 

Ayrıca yıkanabilir maske kullanıyorsak uzun süreli kullanımlarda değiştirmeyi ve mutlaka tek kullanımdan sonra ikinci kullanım öncesi yıkamayı da unutmamalıyız.

Yıkanabilir Maskede Tasarruf Etmek İçin Youtube Acemi Kuzu

Maske, mesafe ve hijyen hayatımızın ayrılmaz bir bütünü olmuşken sizler için Youtube kanalımda bir çok farklı ve kolay maske dikimini paylaştım. Hepsine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Üstelik bu maskeleri dikmek için dikiş makinasına da ihtiyacınız yok. Makas iğne iplik ve küçük bir kumaş parçası,eski bir tshirt ile bile kolayca maske yapabilirsiniz. Bu sayede maskenin sevimsiz yüzünü şirin desenlerle gizlemek de mümkün üstelik. Özellikle çocuk maskelerinde sevimli karakterler, yetişkin maskelerinde ise minimal desen ve renkler tercih edilebilir.

Benim de kullandığım ve özellikle rahat kullanılabilir, nefes aldıran maske modelleri seçtim ve yapılışlarını anlattım. Hepsinin fotoğrafını ve nasıl yapılır videolarının linklerini altlarına yazdım. Youtube Acemi Kuzu'ya gelmişken kanala abone olmayı da unutmayın.

Tabak ölçüsü ile yapılan kumaş maske

https://youtu.be/KdcY8DnrM2Q

çocuk kumaş maske yapımı


https://youtu.be/wq6QwN03GNA

Nefes aldıran yıkanabilir maske

https://youtu.be/pr_hPtvPgj0



Yorumlar