PonPonlu Örgü Bere Yapımı

Aman da aman büyümüş de örgü bereler örer, onları satar derken acemi kuzu sizden gelen istekler doğrultusunda tek tek adımların fotoğraflarını çekerek bere yapımını anlatır olmuş bu yazıyla. İlk defa yazarak bir örgü anlatıyorum o yüzden karışık ve anlaşılmaz olduysa affınıza sığınırım. Aramızda yabancı yok. İster kendiniz örün ister annenize ördürün ya da tık tık sipariş verin siz bilirsiniz. https://www.facebook.com/Ninu-Bebe-1390507911167545/

E hadi buyrun tarife o zaman.



3,5 numara tığ, tabii ki yün ve bir de karton lazım.Yün bebe yünü olabilir. Ama ben daha çok zararlı madde içermez sertifikası olan yünleri tercih ediyorum. Yumuşacık ve güvenilir oluyor.

1.İki zincir ile başlıyoruz. Hadi kolay gele. Zinciri birleştirip yuvarlak yapıyoruz.


 2. Yaptığımız yuvarlağın içini 10 tane ikili trabzan ile doldurup birleştiriyoruz. (Başına dolayıp batıp iki seferde çekiyoruz) 


3.2 zincir çekiyoruz.



 4. 10 trabzanın her birine ikişer kere batarak  tüm sırayı böyle geçiyor ve toplamda 20 ikili trabzan yapıp kapatıyoruz. Tabii 2 zinciri çekip yeni sıraya başlıyoruz.



 5. 20 trabzanın ilkine çift ikincisine tek batarak toplamda 30 ikili trabzan yapıp kapatıyoruz. Tabii 2 zinciri çekip yeni sıraya başlıyoruz.


5.30 trabzanın ilkine çift diğer ikisine tek batarak toplamda 40 ikili trabzan yapıp kapatıyoruz. Tabii 2 zinciri çekip yeni sıraya başlıyoruz.


6. 40 trabzanın ilkine çift diğer üçüne tek batarak toplamda 50 ikili trabzan yapıp kapatıyoruz. Tabii 2 zinciri çekip yeni sıraya başlıyoruz.


7. 50 trabzanın ilkine çift diğer dördüne tek batarak toplamda 60 ikili trabzan yapıp kapatıyoruz. Tabii 2 zinciri çekip yeni sıraya başlıyoruz.



8. 60 trabzanın ilkine çift diğer dördüne tek batarak toplamda 70 ikili trabzan yapıp kapatıyoruz. Tabii 2 zinciri çekip yeni sıraya başlıyoruz.




 9. 7 sıra arttırma ve 14 cm 1-2 yaş için uygun bir büyüklük. (Fotoğrafın başı dönmüş kusura bakmayın)



10. Artık arttırma yapmadan her bir ilmeğe bir ikili trabzan yaparak şapkamızı büyütüyoruz. Göreceksiniz zaten kendiliğinden kıvrılmaya şekli ortaya çıkmaya başlıyor.




 11. 17 cm boy yine aynı beden için uygun bir büyüklük. 17 cm olduktan son kulaklara geçeceğiz.


 12. Kulaklar için 14 ilmek gidip keserek döneceğiz.



13. Her dönüşte iki ilmeği tek seferde çekerek kesme yapıyor ve üçgen görüntüsüne ulaşıyoruz.



14. Eşit mesafe ayarlayarak diğer kulağı da aynı şekilde yapıyoruz.


 15. Sıra geldi pom pon yapmaya. İstediğiniz büyüklükte iki tane simit şeklinde karton kesiyoruz ve ikisini birleştirerek etrafına ipi doluyoruz.


16. İki kartonun arasından makas darbesi ile tamamını kesiyoruz.



17. İki kartonun arasından ip geçirip sıkıca bağlıyoruz.


 18. Kartonları çıkarıyoruz ve pom ponumuz hazır.



 19. Şapkanın tepesinden iplerini geçirip sıkıca bağlıyoruz.




20. Şapkamız hazır. En son kenarlarını sıkı iğne ile geçebilirsiniz.



21. Kenar örgüleri için yaklaşık 50 cm uzunluğunda bir kartona ipi doluyoruz. Çıkarıp kulak kısmından geçirip normal saç örgüsü ile kapatıyoruz.




İnşallah faydalı olur. Yaptığınız berelerin fotoğraflarını bekliyoruz. Kolay gelsin.


Yorumlar