Tek dişi kalmiş canavar...Sonunda geldi inciler..

Asya'nın bir türlü çıkmayan dişleri sonunda gelmeye başladı. Doktorun da dediği gibi 3 konuda bir standart yok. yürümek, konuşmak ve dişler...Kimi bebenin 10 aylık olana kadar tüm dişleri çıkıyor neredeyse, kimi de bizimki gibi ne gelen var ne giden. 22 Haziran sabahı kahvaltıda Asya'ya elimle peynir yediriyordum. (Sabah sütü ve kahvaltı arasında Asya için vazgeçilmez bir ritüel bu. Peynir tırtıklamak. ) Birden elime bir şey battı. Amanın o ne yoksa diş mi derken işte orada duruyor. Sol alt diş kendini göstermiş. O kadar heyecanlandım ki, gözlerim doldu.

Madem diş bu kadar geç geldi hadi kutlayalım dedik. Hemen 2 gün sonra yakınlarımız ile beraber olabileceğimiz bir parti düzenledik. Sabah uçan balon almak için evden çıktığımızda o kadar yağmur yağıyordu ki sırılsıklam olduk. Kızımın dişleri bereketi ile geldi.Emeklemeyen sadece yerde dönerek hareket eden küçük hanım Asya o gün herkesin gözü önünde emeklemeye başladı. (24 Haziran) Böylece ilk heyecanımız katlandı.


Partide neler vardı buyurun bakalım; belki sizin bebenin de dişi aniden beliriverir.


 Emeklemeye başladığı ilk görüntüler.
 32 tane buğdayı başından aşağı serpiştirdi teyzesi. Minik minik güzel dişleri çabucak çıksın diye.

Bir de dikiş ipine dizilmiş 32 tane buğday tanesi aralarında nazar boncuğu.diş buğdayı kolyesi...
İlerdeki yaşantısındaki seçimleri için :) tepsinin içine bir ateş ölçer (doktor), bir kuran (imanlı olsun),bir makas (terzi),bir kalem (okusun büyük adam olsun), bir de ayna koyduk (süslü olsun). Bakalım hangisini seçecek?
 Asya önce ateş ölçeri seçti, sonra da Kuran'ı.

 Bir de kalemi almış sonra hepsi hepsi benim olacak işte...


 Buğday , nohut,bon bon şekerli bir karışım yaptık. İçine de bozuk 10 kuruş gizledik. Kime çıkarsa o bir hediye alacaktı Asya'ya.  Bir heyecan bir heyecan yendi hepsi. Ananeye çıktı sonunda. Bir çeyrek altın kaptı Asya.

 Tüm hazırlıkları ince ince düşünüp organize eden biricik küçük annem ve evlat yarım...
Hep beraber olun kuzular...

Yorumlar