Kıymalı Börek Sütlü Çörek Çek Dostum Çek

Yeni başlayanlara tepside kıymalı börek tarifi...Ev hanımlığı denemelerim hızla sürüyor. Pırtlayan kek var ama mis gibi bir kıymalı börek de var. Yuvarlak bir tepside yapıp pizza dilimleri kadar kesince toplamda 10 dilim çıkıyor. hem leziz hem bereketli. Canınızı istetmek gibi olmasın ama buyurun kıymalı börek tarifine. (Sanırsın portakal yatağında ördek tarifi, bildiğin kıymalı tepsi böreği işte)


Malzemeler;
4 yufka

İç Malzemesi;
1 soğan
250 gr kıyma
Pul Biber
Karabiber
Tuz
Domates rendesi

Yufka Sosu İçin;
2 yumurta
1 bardak süt
1 bardaktan 1 parmak az sıvı yağ

Tavada 2-3 kaşık yağ ile soğanlar kavrulur. Onlar böyle büzüşüp, pembeleşme diyorlar ama ben pembe göremedim hafiften yanmaya başladılar mı kıymayı ekliyoruz. Kıyma piştikçe ortaya çıkan kokuyu sevmesem de kısa zamanda geçiyor kıymanın rengi kırmızıdan koyu renge dönüyor.Arkasından 3 kaşık kadar domates rendesini ekliyoruz. İyice kavrulunca tuz pul biber ve karabiberi ekliyoruz. Böyle kendinden soslu mis kokulu hale gelene kadar altını kapatmıyoruz. Toplamda 10 15 dakika sürüyor.İçimiz hazır şimdi bunları yufka ile buluşturmaya geldi sıra.

Sosu için yumurta,yağ ve sütü çırpıyoruz.

Tepsiyi yağladıktan sonra ilk yufkayı kenarları dışarıda olacak şekilde seriyoruz.Hazırladığımız sosu biraz döküyoruz. Tasarruflu davranmakta fayda var her kata bu karışımdan dökeceğiz çünkü. Özellikle tribüne oynamak için en çok en üste dökmek lazım. Nar gibi kızarıyor yumurtalı sosun yardımıyla. 2. yufkayı parçik pinçik edip birazını da çocukluktan kalan alışkanlık çiğ çiğ ağzına atmak suretiyle ilk yufkanın üzerine ikinci kat çıkıyoruz. Hazırladığımız için yarısını burada kullanıyoruz. Kavga çıkmasın her tarafa eşit dağıtmaya özen gösterin lütfen. Üzerine 3. yufkayı da parçik pinçik edip kaplıyoruz. Kalan içi ekliyoruz.4. yufkayı daha az parçalayarak üzerini tamamen kapatacak şekilde seriyoruz.Çünkü kenarlarda kalan ilk yufkayı üzerine kapattığınızda kısa kalıp kıymalarınız ortada kalabilir. 3. yufkayı da serdikten sonra ilk yufkanın dışarda bıraktığımız kenarları üzerine kapatıp adeta bir bohça gibi böreğimizi bitiriyoruz. Kalan bol sosumuzu da her yanına eşit gelecek şekilde döküp, çörek otu serpiyoruz.Fırında 30 dk 180 derecede pişiyor ve işte afiyet olsuuunnn...

Ev hanımlığı eylemlerim sürecek:)

Yorumlar