Yeni Doğan Sarılığı Loğusanın Korkulu Rüyası...

Bilirsiniz pimpirik,paranoya,pireyi deve yapma hamilelikte basladi bende. Dogum sonrasi da tabii ki artarak deva ediyor. Dogumdan sonra 6.gunde yani 5 eylulde ilk doktor kontrolune gittik.kilo kaybi muthisti ve doktor israrla mamaya baslama 2 saatte bir emzir diyordu. Ciplakken parmagini gobegine bastirarak surdu ve hafif sarilik var dedi. Halbuki ilk gun koymustuk sapsari bir ortu yanina:)Bu arada hemsire sari giydirmeyin sarilik oldugunu anlamazsiniz dedi.cocuk meger bildigin sarariyormus.goz bebekleri,teni her yeri.

Bilirubin yani sarilik olcumu icin labaratuara indik.Ben dunyanin en sacma seyini yapip aglamaya basladim.Saniyordum ki sarilik cikacak,kizimi yogun bakima alacaklar. Evlat yarim yegenim Emir'i ilk dogdugunda baska sebeplerle 15 gun yogunbakim kapisinda beklemistik.Asya'yi da alacaklar diye korkuyordum.topuk kanini alan sukran hemsireden Allah razi olsun.beni o kadar rahatlattik ki.cougu olsun istiyormus.Allah en kisa zamanda hayirlisi ile ona da gostersin bebegini. Bunda sarilik olacak goz var mi bagirmaktan kulagimi sagir etti,isitme testine giricem dedi.

Eve geldik.1 saat sonra sonucu ogrenmek icin aradik doktoru.sarilik degil ama sinirda yarin tekrar bakalim.siz bol bol emzirin dedi.emzirdim evet ama ne yalan soyleyim accik mama da verdik.biberona alismasin diye kasikla verdik ki azcik tehlikeliymis bogazina kacabiliyormus.bir de tabii hooop sapsari kiyafetler bastan asagi. Giydirmedik de noldu?

Ertesi gun gittigimizde tekrar test yapildi.yine hemsire moral verdi.donuverdik eve.Doktoru aradik ve cok sukur dusuyordu.Sonraki bir kac gun daha sarilik devam etti.tabii bendeki stres de. Sinirda ve kontrolde kaldik ve cok sukur atlattik.

Bugun sunu soyleyebilirim ki o gunlerden doktugum o gozyasi sutumu bir mg bile azalttiysa yazik.evet sarilik da olabilir,yogun bakima da alinabilirdi bir suru cocugun basina bu geliyor.insallah kimsenin basina gelmez veya en kokay sekilde atlatirlar.daha buyuk seylerden Allah tum cocuklari korusun.

Yorumlar