32. Hafta ve Doğum İzni...

Kah güldük kah ağladık, çok şükür bugünlere erdik. 32. haftayı arkamızda bırakarak 33. haftaya Asya karnımda fıkırdayarak girdik. 32. haftanın önemi çalışan bir gebeyseniz artık ense yapma vakti geldi demektir.Benim yaptığım araştırmaya göre doğum izni dedikleri öncesinde 8 hafta sonrasında 8 haftadan oluşan bir izin. Çoğu çalışan gebe doktor izni ile doğum öncesi iznini 37. haftadan başlatıyor ki doğumdan sonra bebeği ile  hafta daha fazla zaman geçirebilsin. Ama bu işin normali . haftada bir çalışamaz raporu almak. Maaşınızı tabii çalıştığınız yer değil devlet belli miktar aralıklarında ödüyor. Ben sigorta primimi kendi ödeyen bir esnaf :) olduğum için bu hafta rapor işini halledeceğim.





Devlet işleri ile ilgili açıklamaların ardından gelelim işin psikolojik boyutuna. Artık devlet bile sen gebesin dinlen azcık kadın, evde ense yap, beben yola çıktı geliyor diyorsa gerçekten doğuma az kalmış demektir. İşte bu sebepten kafamda çanlar çalmaya başladı. Doğum ile ilgili komplo teorileri yüzüstüne çıktı. İşte bu sebeplerden gece uykuları haram oldu.Yastığa başımı koyar koymaz acaba doğum nasıl olacak görüntüleri gözümün önüne gelmeye başlıyor. Bu huzursuzluk Asya'ya da yansıyor ve başlıyor balık gibi oynamaya. Düşüncelerden çok etkilenen bebekler olabiliyormuş. Acile gittiğimde bir doktor söylemişti. Doğum sancılarını nasıl olacak diye hayal ede ede kasılmalarını başlatan bir hastası olmuş. O yüzden siz siz olun ben gibi uykusuz kalırsanız oyalanacak başka bir şeyler bulun. Dün gece bir kitap yazsam konusu ne olur diye düşüne düşüne ezandan sonra ancak uyuyabildim.

32. haftanın bu önemi hazırlıklara da yansıdı tabii. Odası gelip yerleşen Asya'nın çeyizleri geldi ve yıkanıp, ütülenip dolabına yerleştirildi. Doğumda gelen konuklara verilecek hediyelerin hazırlıklarına hız verildi.Bu esnada doğum çantasına koyulacaklar koyuldu ve eksikleri için liste hazırlandı. Şimdilik koyduklarımın listesi:

* 4 adet Asya'ya takım
  Her takım şunlardan oluşuyor. Çorap,şapka,eldiven,üst zıbın, alt, battaniye,ağız mendili)
* Ekstra tek olarak şapka eldiven ve tek alt
* Islak Mendil
*4 adet gecelik (2 beyaz,2 pembe)
* 2 adet Emzirme sütyeni (hastanede bir süpriz ile karşılaşmamak için mutlaka önceden deneyin)
* 6 adet yüksek belli babane çamaşırı (sezeryan ihtimaline karşı paçalı donun bir tık daha az çirkinlerinden)
* 6 adet çorap (yaz günü de olsa benim ayaklarım üşür:)
* Hijyenik ped

Eksikleri tamamladıktan sonra fotoğrafları ile beraber hastane çantası için ayrı bir yazı hazırlayacağım.

Artık iyice ağırlaştım. Doktor bile kasıklarında ağrın varsa yürüyüşüne ara ver dedi. Hala işe gidip geliyorum ama ne kadar daha izin verir bizim kız bilemem. Güzel haberler vermek üzere görüşürüz.

Yorumlar